over Heini

Ik ben Heini Wanders: freelance grafisch ontwerper.


Sinds 2015 werk ik als grafisch ontwerper. Mijn gevoel voor design ontstond tijdens mijn studie bouwkunde aan de TU Delft. De vereiste ontwerp en presentatie vaardigheden dreven mij ertoe mijn werk krachtiger in beeld te brengen.
Daarnaast heb ik in mijn vrije tijd veel ervaring opgedaan met het ontwerpen van illustraties, logo’s, en verzorgen van allerlei soorten drukwerk.

 

— — —

 

Goede ontwerpen zijn nooit toevalstreffers. Achter elk ontwerp zit een proces. Ingrediënten van een ontwerpproces zijn: ambities, een visie, inspiratie, tijd, creativiteit, een kritische blik, en koffie.

Het ontwerpproces beslaat vaak de volgende stappen:

1.  Een goed gesprek:

We beginnen met een eerste gesprek waarin we ambitie en einddoel van het product vaststellen. Wat moet het eindproduct communiceren, welke sfeer moet het uitstralen, en bij welk publiek?

2.  Variantenstudie:
Nu ik weet waar we naartoe willen ga ik de hoofdrichting bepalen. Ik maak twee of drie eerste schets-varianten. Deze geven houvast om, door je oogharen heen, de sfeer en uitstraling van het eindproduct te zien. We gaan verder in op details en kiezen een variant.

3.  Uitwerken
Nu is het tijd om de gekozen richting tot in detail uit te werken. Gestuurd door een kritische blik en goede koffie werk ik door tot het eindproduct naar wens is!

  1. heb jij iets moois voor me in petto?

Heb jij iets moois voor me in petto? Laat het me weten!